Halvt fyldt

…eller halvtom.

Klichéen om glasset, der enten er halvt fyldt eller halvtomt bliver ofte brugt som billede på, om man tænker og ser positivt eller negativt.

Jeg tror ikke jeg kan sætte tal på, hvor mange gange jeg har hørt den kliché. Det er i hvert fald mange gange. Og den har næsten altid været standard på de kurser i salg og personlig udvikling, jeg gennem tiden har været på.

Måske var det derfor, at klicheen pludselig nærmest pr. automatik dukkede op i mine tanker, da jeg stødte på kanoen her ved Susåen. Men med årene er jeg vist blevet lidt mere Rasmus Modsat. For er kanoen egentlig halvt fyldt, eller halvtom. Og hvad er i givet fald mest positivt?

Hvis jeg sad midt på Susåen, og øsede vand ud ad kanoen, ville jeg nok synes det lød mest positivt, hvis kanoen var halvtom for vand. På den anden side. HVIS jeg sad midt på Susåen og øsede vand ud af en halv kano, ville jeg nok bare se at komme i land. Og det kunne vist kun gå for langsomt #JustSaying.

Nå, nu skal jeg heller ikke komme her og ødelægge en gammel kliché – og da slet ikke med en halv kano. Sådan en halv kano må kunne bruges til noget bedre. Hvem ved. Måske skal jeg tage den største af børnebørnene med ned til den halve kano en dag og fortælle røverhistorier. Jeg tror bestemt, at han har fantasien til at forestille sig, hvorfor kanoen kun er halv. I mit hovede kunne det sagtens blive til en historie om Indiana Jones der har sejlet kanoen på Susåen, og har mødt en krokodille, som slugte halvdelen af kanoen. Ok, han er nok lidt for ung til overhovedet at have hørt om Indiana Jones. Men den med krokodillen vil han helt sikkert være med på, selvom det i hans hoved nok bliver en “tegneserie-krokodille”, eller hvad hans fantasi nu lige er til.

Tilbage til klichéen. Jeg tror bare min konklusion må blive, at alt afhænger af øjnene der ser, og ikke mindst: i hvilken sammenhæng.

Her på Rute4700 kan du se flere billeder fra Næstved , læse indlæg, samt finde mine artikler om Sociale Medier.

Om den “Sociale Medie Nørd” fra @rute4700.
På @rute4700 er jeg på “slap line”, men ellers hjælper og rådgiver jeg virksomheder om at drive forretning på de Sociale Medier – især Instagram og Facebook. Du er velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende, hvis du har spørgsmål, eller brug for min hjælp til Sociale Medier eller billeder i din virksomhed. Du kan kontakte mig på Instagram eller Facebook.

dsc_0316-01_ billeder_af_naestved_rute4700